Rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto geserveerd met sugar snaps

Rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto geserveerd met sugar snaps. Eet smakelijk

Een eenvoudig maar toch verrassend gerechtje en in een hap een hele mond vol smaak sensatie. Dit gerechtje is geschikt als hapje of aperitief of als je er echt niet genoeg van kunt krijgen ook als hoofdgerecht. Kortom een snel maar heerlijk gerechtje!

Het recept van rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto geserveerd met sugar snaps is een soort cordon bleu met de kruidige smaak van pesto aan de binnenkant en op het vlees de volle smaak van de Royaal BBQ rub kruiden. Dit afgemaakt met de frisse zoete smaak van sugar snaps.

Pesto vertaald naar het Nederlands is pletten. Door het gebruik van een vijzel worden alle ingrediŽnten fijn gestampt en krijg je een heerlijke volle smaak. De pesto op basis van olijfolie wordt wel geschouwd als de oudste saus in de gastronomische geschiedenis.

Bij dit gerecht maken we gebruik van Pesto alla Genovese, deze pesto komt oorspronkelijk uit Genua dat in LiguriŽ ligt. Pesto alla Genovese wordt oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino (italiaanse schapenkaas) en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediŽnten worden in een vijzel samen fijngewreven en gestampt. Vandaar dus de naam pesto, gestampt met een vijzel. In ItaliŽ wordt pesto voornamelijk gecombineerd met pastagerechten. Maar zoals we in dit recept beschrijven is de pesto ook heerlijk over vlees.

IngrediŽnten

    Voor de rollade's van varkensfilet

  • 500 gr varkensfilet (Š 125gr per stuk)
  • 4 grote plakken kaas
  • 4 plakken ham
  • Pesto
  • Royaal BBQ rub kruiden
  • Boter

Benodigdheden

  • Barbecue geschikt voor direct en indirect grillen

Voorbereiding

Leg de Varkensfilet tussen twee velletjes plastic folie en sla de varkensfilet met een steelpan tot dunne grote plakken. Smeer de varkensfilet in met de pesto en leg hier achtereenvolgend de kaas en ham boven op. Rol het geheel strak op, mochten de rolletjes niet blijven liggen dan kun je er kleine prikkertjes in steken. Kruid de rollade met de Royaal BBQ rub kruiden.


De varkensfilet plat geslagen Pesto op de varkensfilet gesmeerd Kaas op de laag pesto


Als laatste een plakje ham over de kaas De opgemaakte varkensfilet strak opgerold Als laatste de Royaal BBQ rub kruiden over de opgerolde varkensfilets strooien

Maak de barbecue gereed voor indirect grillen op 160įC.

Bereiding

De rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto geserveerd met sugar snaps, indirect op de barbecue opwarmen

Plaats de rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto indirect op de barbecue en gaar deze rustig. Voor die specifieke grillsmaak op het einde kort boven de houtskool grillen. Blancheer de Sugar Snaps kort in een pannetje met water en zout boven de houtskool.

De Rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto aansnijden in gelijkmatige plakjes

Voor een mooie glans en extra sappige buitenkant, smeer je de rollade van varkensfilet dun in met boter.

Trancheer de rollade van varkensfilet met ham, kaas en pesto in evengrote plakjes en maak het bord verder af met de sugar snaps.Geniet ervan en eet smakelijk!

Ruler Royaal BBQ - barbecue's Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen