Lamsrack met risotto, zeekraal en witte asperges

Lamsrack met risotto, zeekraal en witte asperges. Eet smakelijk

Lamsrack is een stuk vlees afkomstig van een lam, het heeft een typerende smaak welke op subtiele wijze aanwezig is. Om als lam aangemerkt te worden mag een schaap maximaal ťťn jaar oud zijn. Door de lamsrack als geheel te garen blijft het vlees veel sappiger en is het bereiden eenvoudiger. Wanneer je de lamsrack na het bereiden tussen de botten doorsnijd ontstaan er koteletten welke een goede indruk geven van het mooi gegaarde vlees.

Door de lamsrack te combineren met de zeekraal en de witte asperges is het echt een stoer en smaakvol barbecue gerecht met ingrediŽnten uit het voorjaar. De zeekraal geeft een lichte zoute bite, de witte asperges maken het af met een zoete smaak zo is het recept samen met de risotto mooi in balans.

IngrediŽnten

  Voor de Lamsrack

 • 500 gr lamsrack
 • Kruidenboter
 • Zout
 • PeperBenodigdheden

 • Barbecue geschikt voor direct en indirect grillen
 • Dutch Oven / Skillet
 • Schaal
 • Aluminium folie
 • Kernthermometer

Voorbereiding

Haal de lamsrack tijdig uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Maak de lamsrack schoon, verwijder losse delen en wanneer er veel vet op zit kun je dit ook het beste wegsnijden. Breng de lamsrack op smaak met versgemalen peper en zout.

Schil de asperges en snij de onderste 2cm af. Doe de asperge schil samen met de onderkantjes in een schaal met water en laat dit rustig pruttelen op de barbecue zodat een bouillon ontstaat. Breng de bouillon verder op smaak met runderbouillon. Blancheer de asperges kort in water met een beetje zout.

Breek bij de zeekraal eventuele verhoute of verharde delen aan de onderkant van de stengels af en spoel het even kort af onder de kraan om zand en andere onregelmatigheden te verwijderen.

Snipper de ui en de knoflook fijn voor de risotto.

Bereiding

Lamsrack met risotto, zeekraal en witte asperges, lamsrack indirect op de barbecue.

Maak de barbecue gereed voor indirect grillen op 160įC en plaats de lamsrack indirect op de barbecue. Gebruik een kernthermometer en gaar de lamsrack tot een kerntemperatuur van 48įC (30-45 minuten). Leg de lamsrack op aluminium folie en doe er een paar klontjes kruidenboter op, vouw de aluminium folie losjes om de lamsrack heen en laat het 5 minuutjes rusten.

Lamsrack met risotto, zeekraal en witte asperges, voeg al roerend steeds een beetje asperge bouillon toe tot de risotto gaar is.

In de tussentijd bak je de ui en knoflook in de Dutch Oven met boter glazig. Voeg de risotto toe en bak dit kort mee. Voeg al roerend steeds een beetje asperge bouillon toe tot de risotto gaar is.

Lamsrack met risotto, zeekraal en witte asperges, de lamsrack kort maar stevig aan voor een heerlijk krokantje.

Maak de barbecue gereed voor direct grillen en grill de lamsrack kort maar stevig aan voor een heerlijk krokantje. Pak de lamsrack losjes in de aluminium folie en laat deze 5 minuutjes rusten voor het aansnijden.


Lamsrack met risotto, zeekraal en witte asperges, lamsrack tussen de botten doorsnijden tot koteletten.

Grill de witte asperges en de zeekraal kort op de barbecue, snij de lamsrack tussen de ribben door.

Serveer de lamsrack met de risotto, zeekraal en de witte asperges. Om extra kleur op het bord te krijgen kun je een beetje barbecue/grill kruiden over de risotto strooien.

Geniet ervan en eet smakelijk!

Ruler Royaal BBQ - barbecue's Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen