Flammkuchen traditioneel recept

Flammkuchen zoals het traditioneel recept. Eet smakelijk!

Flammkuchen het traditioneel recept smaakt overheerlijk op de barbecue. Door het gebruik van een houtskool barbecue krijgt het dezelfde smaak als in een houtgestookte oven. Dit gerechtje is geschikt als hapje of aperitief of als je er echt niet genoeg van kunt krijgen ook als hoofdgerecht.

Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, Palts en Baden. Het originele recept is een zeer dun uitgerolde brooddeeg bodem met ui, spek en zure room welke slechts licht gekruid is met peper en zout.

De Flammkuchen werden van oudsher gebruikt voor het bepalen van de juiste temperatuur van de houtgestookte broodoven. Wanneer de Flammkuchen te snel donker wordt moest er gewacht worden met het inschuiven van het brood, duurde het te lang voor de ze gaar waren dan moest de oven heter gestookt worden. De naam Flammkuchen is genoemd naar dat de vlammen nog niet volledig gedoofd zijn wanneer de Flammkuchen in de oven geschoven worden.

IngrediŽnten

    Voor het deeg

  • 250 gr meel
  • 2 EL olijfolie
  • 125ml water
  • 5gr zout (1 tl)

Benodigdheden

  • Barbecue geschikt voor indirect grillen
  • Pizza steen

Voorbereiding

Meng het meel, Olijf olie, Water en het zout door elkaar. Kneed het in de keukenmachine met een kneedhaak totdat het niet meer blijft kleven. Mocht het blijven kleven dan nog een beetje meel toevoegen. Daarna 30 minuten laten rusten. Snij de uien in halve ringen.


Achtereenvolgend de zure room, zout en de peper op de Flammkuchen bodem Om de flammkuchen af te maken de gerookte spekreepjes erop

Rol het deeg uit in dunne plakken op een met meel bestrooid werkblad.

Bestrijk het deeg met de zure room, breng het op smaak met de peper en zout. Maak het geheel af met de halve ui ringen en gerookte spekreepjes.

Bereiding

Verwarm de barbecue voor op 225įC indirect met een pizza steen. Bak de Flammkuchen in 10-15 minuten, wanneer de rand gekleurd is en de onderkant krokant dan is de Flammkuchen klaar.

Geniet ervan en eet smakelijk!
Ruler Royaal BBQ - barbecue's Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen