Stoofpot van hertenschouder met rode kool en appels
Ingrediënten
- 1 Hertenschouder
- 1 kilo Rode kool
- 500 gram Appels
- 1 kilo Aardappelen
- Zout
- Peper
- 4 takjes rozemarijn
- 6 laurier blaadjes
- Bosje peterselie
- fles rode wijn
Uiteraard is het DE ULTIEME combinatie wanneer de zelfde wijn in de stoofpot wordt gebruikt als die erbij wordt geschonken!
Serveer tip
Een heerlijke combinatie met deze stoofpot is een rode wijn van;
San Marzano Sud, gemaakt van de Primitivo en Merlot druif. Mooi robijnrood van kleur. In zijn neus een heerlijk bouquet met aroma's van vol rijp rood fruit, denk hierbij aan kersen en bessen, gevolgd door een licht kruidige hint van kaneel en nootmuskaat. Zijn smaak is vol, krachtig maar toch zacht en zwoel met een aanhoudende frisse afdronk.
Bereiding
Kruid het vlees en laat het rustig op kamer temperatuur komen als u ondertussen bezig bent het vuur in de gewenste warmte te krijgen. Is het vlees op kamer temperatuur gebruik dan de deksel van de Dutch Oven om het vlees aan te braden.
De deksel kan zonder problemen op zijn kop direct op de kolen of het vuur geplaats geworden. Gebruik een klein beetje olie of boter bij het aanbraden.
Als het vlees een bruin kleurtje heeft gekregen haal het uit de pan en haal de deksel uit het vuur.
Hang of zet de pan boven het vuur met de rode kool, appelen en doe het vlees boven op. Voeg de verse kruiden en de rode wijn toe en doe de deksel op de pan.
Laat de pan twee tot drie uur boven het vuur hangen. Voeg een half uur voordat het gerecht gereed is de aardappelen toe.
Eet smakkelijk!
@royaalrecepten volgen Tweeten